Meseprogramok 3-7 éves tekergőknek

Óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánljuk a következő zenés, mesés programjainkat.
Válogassatok kedvetekre, hívjatok bizalommal itthon is és otthon is házhoz megyünk! Választható programjaink:

Mesetekergő

Élő szóban mesélt népmesék tematikusan csokorba szedve, játékokkal, mondókával, akár népdalokkal fűszerezve, illetve ünnepi alkalmakra, óvodás csoportok, kisiskolások részére.

Zenés népmese-játékok

A közös játék során egy-egy népmese elevenedik meg a gyerekek segítségével, hangszerek is előkerülnek a mesetarisznyából, s ilyenkor csuda dolgok eshetnek meg.
A mesejátékok során mondókázunk, dalolunk, együtt járjuk végig a mesehősökkel a mese útját. A zenés népmese-játékokat óvodás, kisiskolás csoportoknak ajánljuk.

Választható mesék:

Annuska és a csodabögre
Anyóka és Apóka szegényesen éldegélnek unokájukkal, Annuskával. Egy szép nap együtt mennek le a patakra vízért, ahol nem csak a madárfüttyöt hallgatják meg, de békák hadával is találkoznak. Amikor viszont hazatérnek, a kamrában semmit nem találnak, amiből egy kis levest főzhetnének. Anyóka odaadja hát Annuskának régi hímzett terítőcskéjét, hogy vigye el a vásárba. Igen ám, de Annuska útközben elcseréli egy csodabögrére…

A Mikulás megmentése
Él valahol messze, egy hatalmas birodalomban egy kicsi sárkány, aki nagyon szereti a csokit. Egy szép napon azonban elfogy a csoki a kamrából és a kis sárkány kétségbe esik. A gyerekek segítségével kiderítjük, hogy a Mikulás az, akik aki a legtöbb csokit hozza. Igen ám, de a kis buta sárkány elrabolja a Mikulást, így a gyerekek hiába várják. Egy bátor szegénylegény útra kel, hogy megkeresse a Mikulást.
A gyerekek segítségével vezetjük útján a bátor legényt, míg meg nem találja a sárkányt és ki nem szabadítja a Mikulást. Biza sok furfangra lesz szükség, hogy a sárkánynak túljárjunk az eszén.

Ábelesz-kóbelesz
Volt egyszer hol nem volt, volt egyszer egy boldog király. Ez a király azonban tett egy meggondolatlan ígéretet és anélkül, hogy tudja mit tesz, odaígérte a lányát az ördögnek. Amikor elérkezik az idő, jön is az ördög a lányért. Megpróbáljuk az ördögöt átverni, de biza nem sikerül, mégis oda kell adni a királylányt. A pokolban viszont találkozik Jánoskával, együtt szolgálják egy ideig az ördögöt, míg meg nem szöknek. A hosszú hazafele vezető úton, az ördög inasát végre be tudjuk csapni, végül még magát az ördögöt is.

A méhek megmentése
Él valahol messze, egy hatalmas birodalomban egy kicsi sárkány, aki nagyon szereti a mézet. Egy szép napon azonban elfogy a méz a kamrából és a kis sárkány kétségbe esik. A gyerekek segítségével kiderítjük, hogy a méhek azok, akik a mézet készítik. Igen ám, de a kis buta sárkány elrabolja a méheket és hiába jön el a tavasz, a virágok elhervadnak, a méhek nem jönnek. Egy bátor szegénylegény útra kel, hogy megkeresse a méheket.
A gyerekek segítségével vezetjük útján a bátor legényt, míg meg nem találja a sárkányt és vissza nem szerzi a méheket. Biza sok furfangra lesz szükség, hogy a sárkánynak túljárjunk az eszén.

Előadók, mesemondók: Hajós Erika, Gregus László, Bedőházi Betti, Pál Anna Brigitta, Hacsi Panni, Baranyi Ildikó, Fogarasi Zoltán
Mesedalnok: Cserey Both Zsuzsa

Pin It on Pinterest

Share This