Gyakorlati meseműhelyek

7-et egy csapásra – szó-képfestő gyakorlati mesemondó és mesejátszó műhely – 30 órás akkreditált képzés

A gyakorlati képzés során hét lépésben járjuk körbe az élőszavas mesemtondás, a történetmesélés fortélyait, nehézségeit, intenzív egyéni és csapatmunka segítségével vágjuk le hétfejű sárkányunk mind a hét fejét. A 30 órás műhelyeket nem csupán gyakorló pedagógusoknak, de egyetemi hallgatóknak, könyvtárosoknak, múzeumpedagógusoknak is ajánlom, ugyanakkor bárkinek, aki szeretne mesélni.
Képzés vezetője: Hajós Erika
Bővebben: 7-et egy csapásra

Mesekártya műhely – 3 órás képzés

A Tekergő mesekártya műhely – meselátó, mesejátszó, egy szeletkéje a “7-et egy csapásra – szó-képfestő gyakorlati mesemondó és mesejátszó” akkreditált képzésnek.
Célja a belső képalkotás segítése mesekártyákkal. Meselátó szemünket, mesehalló fülünket nyitogatjuk, játszunk és mesét szövünk, egész mesefalut varázsolunk magunk köré. Ha nem hiszitek, járjatok utána.
Képzés vezetője: Hajós Erika

TOVÁBBI MŰHELYEK:

Mesés szülői értekezlet

A pedagógusnak gyakran nehéz a szülőket jó csapattá kovácsolni, ebben nyújt hasznos segítséget a képzés. Ezen a műhelyen egyfajta csapatépítő sajátítható el, ami nemcsak erősíti a közösséget, hanem egyúttal arra is buzdítjuk a szülőket, hogy ők maguk is meséljenek gyermekeiknek.

Játék a mesében

Játékos mesemondással közösen gyakoroljuk, hogy például hogyan építsük be a mondókát, játékot a mesékbe. Pár előre kidolgozott mesét is kipróbálhatnak kis csoportokban a résztvevők a közös meseválasztások és mesefeldolgozások után.

További részletek Facebook oldalunkon, eseményeinknél és aktuális híreinknél tekinthetőek meg.

A műhelyek eddigi támogatói, szervezői: PKE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Humántudományi Tanszék, Tanító- és Óvónőképző szak, a Kriza János Néprajzi Társaság , a Márton Ferenc Általános Iskola, az Aranykapu Kulturális Egyesület, a Kallós Alapítvány,  Duna-ház Torockó és a Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület.

 

Pin It on Pinterest

Share This