Gyakorlati meseműhelyek

7-et egy csapásra – szó-képfestő mesejátszó műhely

Gyere el Te is, győzzük le együtt a mesemondás hétfejű sárkányát. A műhelymunka során hét lépésben járjuk körbe az élőszavas mesemondás, a történetmesélés fortélyait, nehézségeit, intenzív egyéni és csapatmunka segítségével vágjuk le hétfejű sárkányunk mind a hét fejét.

Mesés szülői értekezlet

A pedagógusnak gyakran nehéz a szülőket jó csapattá kovácsolni, ebben nyújt hasznos segítséget a képzés. Ezen a műhelyen egyfajta csapatépítő sajátítható el, ami nemcsak erősíti a közösséget, hanem egyúttal arra is buzdítjuk a szülőket, hogy ők maguk is meséljenek gyermekeiknek.

Játék a mesében

Játékos mesemondással közösen gyakoroljuk, hogy például hogyan építsük be a mondókát, játékot a mesékbe. Pár előre kidolgozott mesét is kipróbálhatnak kis csoportokban a résztvevők a közös meseválasztások és mesefeldolgozások után.

 További részletek Facebook oldalunkon, eseményeinknél és aktuális híreinknél tekinthetőek meg.

A műhelyek eddigi támogatói, szervezői: PKE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Humántudományi Tanszék, Tanító- és Óvónőképző szak, a Kriza János Néprajzi Társaság , a Márton Ferenc Általános Iskola, az Aranykapu Kulturális Egyesület, a Kallós Alapítvány,  Duna-ház Torockó és a Tekergő Meseösvény Egyesület.

 

Pin It on Pinterest

Share This