Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Mikulás, akinek rengeteg manója és rénszarvasa volt, mégis úgy gondolta, hogy nem megy velük semmire. ĺgy elhatározta, hogy oroszlánokat és orosz lányokat vesz fel segédnek. El is ment az oroszlánokhoz.
– Sziasztok, én vagyok a Mikulás, kéne nekem segíteni.
– Miben?
– Az ajándékokat kellene elvinni a gyerekeknek.
– Rendben.
A Mikulásnak most már csak az orosz lányokat kellett megkérnie, hogy segítsenek neki. Nagy nehezen eljutott Oroszországba, és hamarosan meg is találta az orosz lányokat.
– Szervusztok, én vagyok a Mikulás, szükségem lenne egy kis segítségre.
– Miben?
– Az ajándékokat kellene beszerezni és becsomagolni.
– Jó.
A Mikulásnak már megvolt a szupi-szuper csapata. Elhatározta, hogy új maskarát tervez magának. A segítői azt javasolták, hogy oroszlános ruhája legyen. Telt-múlt az idő, már csak egy nap volt Mikulásig. A gyerekek készülődtek, kitették a zokniikat. A Mikulás is lefeküdt, abban bízva, hogy az orosz lányok meglesznek reggelig. De ők csak mondogatták, hogy jó-jó, de mégsem tartották be az ígéretüket. Egész éjjel táncoltak, egy ajándékot se csomagoltak be. Felkelt a Mikulás kora reggel, méghozzá hatkor. Lement az ajándékokhoz, hogy lássa, hol vannak, de nem látott semmit a zsákjában, aztán lekullogott az oroszlánokhoz, jajjjj mit látott: aludtak az oroszlánok. Úgy elszörnyűlködött a Mikulás. Nem volt jó ötlet, hogy oroszlánokat és orosz lányokat fogadott fel. Gyorsan cselekedett. Eldöntötte, hogy elmegy a szomszédba, hogy megkérje a rénszarvasokat és a manókat, hogy segítsenek neki. Ezek azt mondták, hogy ezer örömmel. A rénszarvasok és a manók persze már tudták, mit kell csinálniuk. ĺgy seperc alatt meglettek az ajándékok, és a rénszarvasok is hamar felkészültek. Egy óra alatt minden kész volt. El is indult a Mikulás, olyan gyorsan repült, hogy senki sem tudta volna utolérni, így minden kis és nagy városba és faluba elért. ĺgy nem orosz lányok, és oroszlánok hozzák az ajándékot, hanem rénszarvasok és manók. ĺgy lett a 2018-cadik évben is csodabeli ünnep a Mikulásjárás.

Pin It on Pinterest

Share This