Sziasztok! Ma elmesélem milyen is a világ legjobb Mikulása!
Először is Párizsban lakik és a ruhája lila és fekete. Az összes rénszarvasnak piros az orra kivéve Rudolfnak, mert neki fekete. A találkozásunk úgy kezdődött, hogy nagyon el akartam menni Párizsba. Azt hittem, hogy Párizs olyan, mint hát, hogy is fogalmazzak, olyan, mint amikor még a Mikulás nem lakott ott. Tudjátok, mint a kedvenc bőröndömön.
Na, mi elmentünk Párizsba. Ott találkoztunk néhány manóval és ők megkérdezték:
– Sziasztok! Még nem láttunk erre fele titeket! Honnan jöttetek és mit szeretnétek?
– Romániából jöttünk kirándulni.- – De ahogy látjuk, Párizs nem úgy néz ki, ahogy elképzeltük.
– Hát nem! –mondták a manók. – De helyette itt lakik a Mikulás!
– Tényleg? –ámuldoztunk. – Elmehetünk most hozzá? – kérdeztük.
– Persze, gyertek! -kiáltották a manók.
Közben elképzeltem, milyen lenne egy kicsit kirándulni a Mikulással a sivatagba, meglátogatni az eszkimó gyerekeket, megismerni egy új –zélandi családot, akik kempingeznek Karácsonykor.
S elképzelitek, a Mikulás elhívott minket ezekre a helyekre? ! Először elmentünk a sivatagba tevével. Egyáltalán nem olyan volt, mint amilyent az állatkertben láttam. Képzeljétek, ennek a tevének tíz púpja volt. A Mikulás gyártotta, hogy tudjon rajta ajándékot szállítani.
A sivatagból Észak-Amerikába hajóztunk, lila-fekete hajóval. A zászlóján egy mikulás sapka volt és a Rudolf képe. Meglátogattuk a legnagyobb eszkimó családot. Öt palota méretű igluban éltek. A legöregebb eszkimó 121O éves volt. Földig ért a szakálla. Fagyos idő volt náluk, még a Mikulás bácsi is fázott. Nem is maradtunk itt sokat, csak amennyit az iskolában a nagyszünet tart. Miután elbúcsúztunk, szélsebesen átrepültünk Új-Zélandra. A tengerparton megtaláltuk a kempingező családot. Éppen mályvacukrot sütöttek a tábortűznél. Összebarátkoztunk velük hamar, nagyon kedvesek voltak. De nem maradhattunk sokáig, mert mindjárt Karácsony este van, a Mikulásnak ki kell szállítania az ajándékokat.
A Mikulással, a vonat-tevével, a családokkal, akiket megismertünk, jó barátok vagyunk ma is. Éppen most készülök képes lapot írni nekik. A Mikulás lapjára a kívánság listámat is ráírom!
Ha Párizsban jártok, ti is keressétek meg a Mikulást! Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Pin It on Pinterest

Share This