Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Meseország, ahol sok-sok játék és mesehős élt együtt barátságban és szeretetben. A játékok beszélni tudtak, mozogtak, a mesehősök együtt játszottak. Sok-sok évig éldegéltek békességben míg egy nap nagy szomorúság lepte el őket. Azon szomorkodtak hogy őket soha, senki nem lepi meg semmi jóval, se jószóval, se másmilyen meglepetéssel, pedig jól tudjuk milyen jó néha kapni is, nem csak adni.
Egyszer, egy szép Advent vasárnapi reggelen, egy kisfiú megérezte játékai szomorúságát és elbeszélgetett velük. Tudta, hogy az adventi készülődés és a    Karácsony a szeretet ünnepe és szerette volna megajándékozni kedves kis játékait. Így született meg Mimi Mikulás néni, a játékok Mikulása, akit a kisfiú álmodott meg. Mimi Mikulás néni Disneylandben élt egy barátságos házikóban. Kedvenc időtöltése a szeretetről szóló mesék olvasása volt. Mimi Mikulás néninek szőke haja volt, rozsaszin ruhája bokáig ért, rózsaszin kalapján pedig fehér bojt ékeskedett. Kis cipője minden lépésnél kopogott. Ugyancsak rózsaszin kosárkája telis-tele volt olyan ajándékokkal amelyekkel a játékokat ajándékozta meg. Hogy mindenkihez időben eljusson, egy rózsaszin Dudu autóval közlekedett, melynek dudája igencsak viccesen szolt. Mindenki jókedvre derült aki látta és hallotta.
Minden mesehős és játék ajándékban részesült. Minnie egér szép, új, rózsaszin masnit kapott, Mikey egér pedig egy pár új kesztyűt. Barbie babáék új ruhákat kaptak, Mici mackó új mézes bödönt, Tigris pedig gumibogyó szörpöt, hogy jobban és még nagyobbat tudjon ugrani. A kisautók új szineket kaptak, hiszen régota erről álmodtak már. Gondoljátok el, gyerekek, mit szeretnének a ti játékaitok, mert Mimi Mikulás néni bizony minden játeknak elhozta azt amire vágyott.
Persze segitsége is volt ám, mert ezt mind, egyedűl, nem tudta volna teljesíteni. Kicsi lány manók vették körül, akik lila ruhácskát viseltek, lila sapkával és szintén kopogós, apró kis cipőcskékben járkáltak. A sok ajándék mellett, szeretettel töltötték fel a játékokat, mert ezt tartották a legfontosabb dolognak.
Ugye ti is szeretitek a játékaitokat és vigyáztok rájuk ?
Mindannyian tudjuk milyen jó is várni a Mikulást és aztán örülni az ajándékoknak. Mostmár tudjátok azt is, hogy a játékoknak is van Mikulása, aki öket megajándékozza.
Szeretettel gondoljatok hát Mimi Mikulás nénire, mesevilág Mikulására.

Pin It on Pinterest

Share This