Molnos Tamás (11 éves): Álomország Mikulása

Az én álombeli Mikulásom egy nagyon érdekes és különleges ember. Érdekes az öltözete is. Jelenleg kők színben büszkélkedik, de erre majd később még visszatérek.
Mikike nagyon szeret tekeregni, talán túlságosan is. Eljött a később, és most leírom hogy hogyan néz ki. Említettem, hogy jelenleg kékben jár. Tavasszal zöld kabátot ölt magára, nyáron narancsszínű blúzt vesz magára. Ősszel, mivel kicsit fázós, már melegebben öltözködik, pülóverének színei a narancstól a rozsdáig az ősz színeit idézik. Jelenleg egy barlangban él, amiről mindenki azt hihetné, hogy ez egy hideg, pókhálóval telt hely. De ez nem így van, az Ő barlangja más mint a többi, és mindennel fel van szerelve, amire  szüksége lehet egy Mikulásnak. Persze egyedül nehéz lenne előáll.jtani és kiszállítani az ajándékokat, ezért azok segíthetnek Neki, akik el tudják képzelni Őt. A Mikulásnak yulajdonképpen nincs kedvenc időtöltése, mert mindent megpróbál, ami új, és mindent nagyon szeret, legyen az biciklizés, olvasás vagy sziklamászás. Tegnap például tehenet  fejt, és tetszett neki.  A bárátai közt vannak gyerekek, erdei állatok, és ahogy már említettem tegnap óta már a tehenek is a barátai.
Hát ilyen az én Mikulásom. Arról nem írtam, hogy hoz- e nekem ajándékot, mert nem is fontos. Ami igazán fontos arról úgyis tudjuk, hogy a szemnek láthatatlan.

This entry was posted in Álomország Mikulása meseíró pályázat, meseíró pályázatok. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.