Nyikolaj Mikulásov nem egy akármilyen Mikulás. Nem Finnországban él, elrejtőzve a külvilágtól (mint a tesvére), hanem úgy, mint egy átlagos orosz városi ember. Kétszobás lakása van, a segítsége a barátai meg a szomszédai, akik ugyanolyan emberek, mint Nyikolaj: keményen dolgozó, segítőkész emberek. Nincs neki piros ruhája meg hamis szakálla, mindig önmagát mutatja. Nem szánnal járja körbe a világot, hanem Ladával. Matektanárként dolgozik egy vlagyivosztoki iskolában és a fizetéséért keményen megdolgozik. Találkozni vele akármikor lehet, ha esetleg Vlagyivosztokban járnátok.
Nem teleportál be az emberek lakásába, mint testvére, hanem feltűnően beparkol az emberek háza elé, becsönget és személyesen adja át az ajándékokat. A gyerekeket nagyon szereti, matekórán nem osztogatja a ketteseket ok nélkül. Nem ad sok házi feladatot, decemberben egyáltalán nem. Mindenki tudja róla, hogy ő a Mikulás, még a gyerekek is. Nem műhelyben csinálja az ajándékokat, mindet eMAG-ról rendeli (lusta egy ember ő is). Autójára különösen odafigyel, legtöbbször többet tölt vele, mint kellene. Munkanap után a garázsában lehet elérni. Tud a világ összes nyelvén, mindenhova elmegy ajándékot osztogatni. Nyáron sem tartja magát távol a gyerekektől, mindenféle táborokat szervez ingyenesen, ráadáasul még az oda- illetve visszautat is ő fedezi. (Az utóbbi mondatokat nem reklámként szántam.) Kedvenc időszaka a karácsony, nagyon szereti látni, hogy mennyire örülnek a gyerekek, amikor átadja nekik ajándékaikat. Nyikolaj sosem hoz virgácsot, mindig azt, hozza, amit a gyerekek szeretnének, nem nézi, hogy idén mennyire voltak jók a gyerekek.
Nyikolaj egy szegény családban nőtt fel (testvérét, aki később született, örökbe fogadta egy finn család), ahol a karácsony ünneplésének a gondolata sem létezett az anyagi gondok miatt. Tanulmányait az anyagi korlátozások ellenére sikeresen befejezte, egy vlagyivosztoki iskolában le is érettségizett. Tanulmányi eredményeire egy moszkvai egyetem is felfigyelt és Nyikolaj kapott egy esélyt arra, hogy tanulmányait folytassa. El is utazott Moszkvába és matematikából szerzett diplomát. Ezalatt az idő alatt távkapcsolatban élt a szüleivel, akik a hír hallatán repdestek örömükben odahaza, Vlagyivosztokban. Két hónapra rá visszautazott Vlagyivosztokba és azonnal kapott állást matektanárként egy helyi iskolában. Az osztályban, ahol tanított, több gyerek is ugyanabban a helyzetben volt, mint Nyikolaj gyerekkorában. Ekkor támadt egy ötlete. Szállítson ki ő is ajándékokat a világ összes pontjába! De nem úgy, mint a testvére… Ő is adja át az ajándékokat mindenkinek! És csak azt, amit a gyerekek kérnek. Nem virgácsot, nem egy pár zoknit PlayStation 4 helyett. Mindent, amit az adott gyerek kért karácsonyra. Legalább karácsonykor legyenek a gyerekek igazán boldogak! Én is szívesen járnám vele a világot, Nyikolajt kísérve és ajándékokat osztogatva a sok boldog gyereknek.
Így lett Nyikolaj Szergejevicsből Nyikolaj Mikulásov.

Pin It on Pinterest

Share This