Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy barát: Mikulína, Álomlány, Husvéti Nyúl és Fogtündér. Ők, amikor csak tehették, együtt játszodtak.
Mikulína nem csak játszott, hanem komoly feladatokat is ellátott. Ő ugyanis az igazi Mikulás unokahúga, aki irányítja a Mikulás manóit, és megszervezi az ajándékok és játékok előkészítését. Ha ő nem segítene a nagybátyjának, akkor bizony elég nehéz dolga lenne a Mikulásnak! Na, de biztos arra is kiváncsiak vagytok, hogy ki az az Álomlány! Ő is nagyon fontos munkát végez el, hiszen éjjelente ő hinti a szemetekre az álmot. Nem különben Fogtündér, és Húsvéti Nyúl – ők is nagyon fontos munkát végeznek, de őket biztos ti is ismeritek. Egy szép napon Mikulína az ajtaja előtt egy szép kis csomagot talált. Bevitte a házába és kibontotta. Egy szép rajzot talált benne, néhány mézes pogácsát és egy pár meleg, kézzel kötött zoknit. A rajzon felismerte magát, a barátait, és egy kislány is volt rajta. A rajz sarkában pedig egy aprócska 27-es számot látott, mellette pedig mintha egy kis tömbház lett volna, volt ott még egy kis 13-as szám is, ami mellé pedig egy kis ajtó volt rajzolva. Mikulína amikor mindezt meglátta, úgy gondolta, hogy ez csak egy cím lehet. Így hát a barátaival együtt elment arra a címre. Vajon kivel találkoztak ott? Hát természetesen velem 
Először nagyon meglepődtem, de az örömöm a meglepetésnél is nagyobb volt. Amikor végre kiujjongtam magam, Mikulínának az az ötlete támadt, hogy menjünk el hozzájuk. Amikor megérkeztünk csak ámultam-bámultam! Ott annyi sok manó volt, hogy az minden képzeletet felülmúlt. A manók között ott állt a Mikulás. Arcán nagy és széles mosoly ült, és olyan nagy szeretettel olvasta a leveleket, hogy az kész gyönyörűség volt. Megszólítottam volna, de annyi dolga volt, hogy inkább nem tettem. Csak csendben figyeltem egy darabig, hogy milyen lelkesen készülnek arra, hogy decemberben megajándékozzák a gyerekeket. Mikulínának aznap szabad délutánja volt, a barátainak is, így sokat tudtunk játszani. Amikor kimerültünk a sok játéktól Mikulína hazahozott az otthonomba. Már kellett is lefeküdni, ezért nem nyújthattuk túl hosszúra a búcsuzkodást. De azóta minden Karácsony környékén Mikulína eljön hozzám és egy kicsit játszunk. Holnap legyen a te vendéged!
Aszalos-Hanga_Mikulina-es-en

Pin It on Pinterest

Share This