Minden évben eljön a Mikulás. Midenki, gyerekek és felnőttek, türelmetlenül várják az érkezését.
Néhányszor talalkoztam a Mikulással, mindig piros ruhába volt öltözve, miért nem öltözik más színű ruhákba is? Gondolkoztam, milyen más színek tetszenek a Mikulásnak. Ha a Mikulás nem pirosba lenne öltözve, akkor kék sapkája és kék kabátja lenne, a nadrágja meg a cipője lila.
Az északi sarkon találkoznék vele. A rénszarvasok a barátai, a legjobb barátja Rudolf, a piros orrú rénszarvas. A kedvenc időtöltése a csónakázás,  a manók tubing-rajongók.
Amikor megérkeztem,  akkor éppen a szánkóját készítette a manóival. Ezek a kis manók nagyon vidámak, mind zöld ruhába voltak öltözve, sapkájuk is, cipőjük is zöld. A Mikulás tette az ajandékokat a szánkóra, a manók mosták a rénszarvasokat és gyártották a játékokat. A Mikulás éppen indult, hogy az ajandékokat elszállítsa a gyerekeknek, az adventi naptárba a meglepetéseket. Engem is magával vitt, de megmutatta az üveggömböt is, amiben látja a gyerekeket. Álomszerű volt a repülés a szánnal, soha nem képzeltem, hogy ennyire izgalmas a repülés. Ki sem nyithattam a szemem a sebesség miatt, és  a visszaverődő hó miatt. Elámultam, mikor láttam, milyen rettentő gyorsasággal dolgozik a Mikulás, reggelig minden naptár tele volt, minden levél a gyerekektől  összegyűjtve, nagyon siettünk aztán vissza a Mikuláshoz , lássuk a gyerekek örömét az üveggömbbe.
Sokat beszélgettünk a Mikulással, a manókkal, kérdeztem a Mikulástól, hogy bírja el ezt a sok csomagot. A Mikulás válasza az volt, hogy nagyon könnyen elbírja mert a gyerekek öröme, boldogsága mindent  megér. Amikor haza értünk, együtt  ebédeltünk  palacsinta levest, csoki pürét,  a desszert pedig alma – banán fagyi. Ebéd után azt mondta a Mikulás, hogy nemsokára visszajön, nagyon fontos dolga volt. A sok különleges eseménytől én nagyon elfáradadtam, nem szoktam aludni, de most hamar elaludtam.  Sokat aludtam, mikor felébredtem, még sokat mesélt a Mikulás, üveggömbbe néztünk, a csoda-távcsövet is megismertem. Nagyot sétáltunk, a városba ettünk gesztenyés sütit, ittunk jég üditőt.
A  Mikulásnál nagyon jó aludni, olyan szép, csupa mese az este. Most aludni akartam, nem vitt magával a Mikulás, reggel láttam, hogy megitta a tejet, (nagyon sok tejet iszik a Mikulás), a kekszeket, láttam, hogy nekem is otthon tele van az adventi naptárom meglepetésekkel, két csoki is van a csizmámban, almát is tett, színes ceruzákat, kifestőt, sok gyümölcsöt, édességet.
Egész délután csónakáztunk, tubing-oztunk, havat ráztunk az embereknek, láttunk gyilkos bálnát, fókát, halakat, nagyon – nagyon jól szórakoztunk. Nagyon jól nézett ki a Mikulás az új másszínű ruháiban. Képeket is készítettünk, mikor elküldi a Mikulás, küldök Nektek is.
Reggelre már hazaértem, most megosztom veletek is csodálatos élményeimet.

Pin It on Pinterest

Share This