Amikor meghalljuk a MIKULÁS szót, rögtön a fehér szakállas, piros ruhás, pocakos, rénszarvas húzta szánon röpülő apóra gondolunk. Valóban, ő is a Mikulás fivérek egyik tagja. Ő a Télapó, aki ellátja ajándékokkal a világ összes gyerekét. A Télapót mindenki ismeri. De viszont az öccsét, Nyárapót kevesen. Nyárapó egy olyan középkörú férfi. Fekete haja van és körszakálla. Egy aranyos kis bajusz díszeleg az orra alatt. Kifejezetten szép ember. A nagy kék szeme jól kiemeli az arcát. A szelíd, jámbor tekintete mosolyt csal az arcokra. A sivatagban él, a legnagyobb oázis kellős közepén. Általában színes kandurában jár. A kedvence a piros-fehér, mivel a bátyja színei is ezek. Lakóhelyén mindig meleg nyár van, de ő bírja a hideget is, mert gyakran meglátogatja a testvérét az Északi-Sarkon, és besegít az ajándékkészítésben. Ő is minden évben meglepi a családokat szeretettel, békével, boldogsággal, örömmel, hittel, kitartással és reménnyel egész évre. Ezeket a fontos dolgokat mellékeli a fivére által készített ajándékok mellé. Tevék húzzák a homokszánját. A kaktuszok segítenek neki előállítani a sok „Élet gyümölcseit”. Barátai a pálmafák.
Egyszer, amikor látogatóban voltam nála, megtanított délibábbal táncolni, szeretetet készíteni és tevegelni. Elvitt egy sétára a homokszánjával, gyűjtöttünk „sivatagi rózsa” homokképződményeket, melyek különböző, érdekes formájúak voltak. Egy piros kandurát is kaptam tőle. Szívesen várja a látogatókat. Gyakran megyek hozzá. Azért jó, mert Nyárapó nem csak karácsonykor osztogatja az ajándékait, hanem egész évben. Neki is van ám felesége, egy magas szőke nő. Ő is szelíd, jámbor, mosolygós személy. Ő foglakozik a tevékkel és csodálatos a forró homokban főtt kakaóskávéja.
Mindig öröm róluk írni, mesélni vagy meglátogatni őket. Ha csak rájuk gondolok, máris elmosolyodom. Látogassátok meg Nyárapót és birodalmát!

Pin It on Pinterest

Share This