Ujfalvi-Veres Dorothea (11 éves): Álomország Mikulása

Amikor meghalljuk a MIKULÁS szót, rögtön a fehér szakállas, piros ruhás, pocakos, rénszarvas húzta szánon röpülő apóra gondolunk. Valóban, ő is a Mikulás fivérek egyik tagja. Ő a Télapó, aki ellátja ajándékokkal a világ összes gyerekét. A Télapót mindenki ismeri. De viszont az öccsét, Nyárapót kevesen. Nyárapó egy olyan középkörú férfi. Fekete haja van és körszakálla. Egy aranyos kis bajusz díszeleg az orra alatt. Kifejezetten szép ember. A nagy kék szeme jól kiemeli az arcát. A szelíd, jámbor tekintete mosolyt csal az arcokra. A sivatagban él, a legnagyobb oázis kellős közepén. Általában színes kandurában jár. A kedvence a piros-fehér, mivel a bátyja színei is ezek. Lakóhelyén mindig meleg nyár van, de ő bírja a hideget is, mert gyakran meglátogatja a testvérét az Északi-Sarkon, és besegít az ajándékkészítésben. Ő is minden évben meglepi a családokat szeretettel, békével, boldogsággal, örömmel, hittel, kitartással és reménnyel egész évre. Ezeket a fontos dolgokat mellékeli a fivére által készített ajándékok mellé. Tevék húzzák a homokszánját. A kaktuszok segítenek neki előállítani a sok „Élet gyümölcseit”. Barátai a pálmafák.
Egyszer, amikor látogatóban voltam nála, megtanított délibábbal táncolni, szeretetet készíteni és tevegelni. Elvitt egy sétára a homokszánjával, gyűjtöttünk „sivatagi rózsa” homokképződményeket, melyek különböző, érdekes formájúak voltak. Egy piros kandurát is kaptam tőle. Szívesen várja a látogatókat. Gyakran megyek hozzá. Azért jó, mert Nyárapó nem csak karácsonykor osztogatja az ajándékait, hanem egész évben. Neki is van ám felesége, egy magas szőke nő. Ő is szelíd, jámbor, mosolygós személy. Ő foglakozik a tevékkel és csodálatos a forró homokban főtt kakaóskávéja.
Mindig öröm róluk írni, mesélni vagy meglátogatni őket. Ha csak rájuk gondolok, máris elmosolyodom. Látogassátok meg Nyárapót és birodalmát!

This entry was posted in Álomország Mikulása meseíró pályázat, meseíró pályázatok. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.