Szőlőkisasszony elment a parkba. A bokorban talált egy banánkutyát.

Szőlőkisasszony azt mondta :

– Hú, ilyen kutyát még nem láttam!

Úgy gondolta hazaviszi magával.

Útközben meglátott egy cipőt, ami nagyon tetszett neki. Bement az üzletbe és a kutyáját kint hagyta. Odakötötte egy oszlophoz.

Épp arra járt Citrom bácsi és meglátta a kutyát. Azt gondolta, hogy hazaviszi magával, de utána tovább gondolkozott és eszébe jutott, hogy már úgyis van egy macskája, ezért otthagyta a kutyát.

A kutya összerágta a pórázt és Citrom bácsi után szaladt. Ezután Citrom bácsi összekötötte az elrágott pórázt és visszavitte a kutyát az oszlophoz.

 Szőlőkisasszony kijött az üzletből. Meglátta, hogy a kutyája romlani kezdett, ezért úgy döntött, hogy elviszi a doktorhoz.

Narancs doktor azt mondta, hogy a kutya barnulásban szenved. Majd hozzátette:

 -Ne féljen Szőlőkisasszony, semmi baj, a kutyájának barnulásgátlót kell szednie.

Ezt követően Szőlőkisazsszony vette a kutyáját és hazavitte.  Útközben, Szőlőkisasszony elfelejtett gyógyszert venni a kutyájának. Azt gondolta, hogy nem baj, mert majd másnap megveszi.

Azonban másnapra a kutyája megfeketedett. Így újra el akarta vinni Narancs doktorhoz. Útközben megint meglátott egy cipőt, a kutyáját kikötötte az oszlophoz és bement a cipőért. Eközben a kutyája körbe-körbe szaladgált, addig amíg el nem szédült. Szőlőkisasszony ezt meglátta és futott vele a doktorhoz. A baj az volt, hogy az utat javították, ezért egy nagy kerülőutat kellett tenniük, ahelyett, hogy a hídon mentek volna át.

Nagy nehezen odaértek  a doktorhoz. A doktor azt kérdezte, ha adott-e a kutyának gyógyszert. Szőlőkisasszony válasza “Nem ” volt.

-Miért?-kérdezte Narancs doctor.

-Elfelejtettem- mondta Szőlőkisasszony, majd egy kérdéssel folytatta

– Ha nem veszek neki gyógyszert, akkor meg fog halni?

-Hahahaha. –Kacagott nagyokat Narancs doktor, majd azt mondta- IGEN.

-Milyen gyógyszert kell venni neki?

-Elfelejtettem. –mondta Narancs doktor- Csak be kell tennie a hűtőbe.

Szőlőkisasszony hazament a kutyájával. Otthon betette egy éjszakára a hűtőbe és reggelre besárgult. Szőlőkisasszony nagyon örült. Kimentek az utcára, és Szőlőkisasszony most már nem félt attól, hogy a banánkutya bebarnul. A téren találkoztak Citrom bácsival és beszélgetni kezdtek. Citrom bácsi is hozta a macskáját, ami nyávogni kezdett. Banánkutya is ugatni kezdett. Ekkor Citrom bácsi felfigyelt a Szőlőkisasszony kutyájára. Azt gondolta, hogy milyen kár, hogy nem vitte haza magával. Ezzel vette a macskáját és hazament.

Szőlőkisasszony azt gondolta, hogy “Már értem miért ilyen különös ez az utca”, ezzel vette banánkutyát és otthagyta a különös utca titkait.

Pin It on Pinterest

Share This