Szabó Nóra (11 éves): Álomország Mikulása

Álomország Mikulása egy halhatatlan, jószívű kis törpe, aki minden évben, a névnapján éjjel meglátogatja a gyerekeket valami aprósággal, amit a cipőjükbe rejt.
Ennek a Mikulásnak a szemei úgy csillognak, mint a gyémánt. Fülei, orra aprócskák, akárcsak a kavicsok. Teste gömbölyű, lábai picik, apró szakálla oly kedves látványt nyújt! A Mikulás bácsi sohasem mérges.
Szeretném, ha a Mikulás elvinne tekeregni egy parkba, és megmutatná azt a módszert, amivel elrejti az ajándékokat a csizmácskákba.
Ő nem az a hagyományos mikulás, aki piros ruhában röpköd rénszarvashúzta szánján. Ruhája zöld, és égi járművét ezöstrókák húzzák. Az Északi – sarkon él ezüstrókái társaságában, akik egyben legjobb barátai is. Ők vesznek részt az ajándékok elkészítésében, amit  a sok türelmetlen gyermek annyira vár.
Azért különös ez a Mikulás, mert a csizmába rakott ajándék mellé békét, örömöt és szeretetet hoz azoknak a családoknak, ahol a gyermek szomorú és megtanítja mosolyogni. A betegeket pedig meggyógyítja.
Ilyen az én álombeli Mikulásom, akivel én bármikor szívesen tatálkoznék!

Kategória: Álomország Mikulása meseíró pályázat, meseíró pályázatok | A közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Szasz eniko szerint:

    Meses…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..